Karstein Solli Produksjoner
KARSTEIN SOLLI ”SJELDEN FUGL”
for barn i alderen 3-5 år

Sjelden Fugl starter i et åpent og hvitt rom. Det forandres gradvis til et magisk landskap hvor ulike figurer dukker opp.
En flypilot og et insekt bringer de andre med til et ukjent reisemål. En geit utstyrt med kun en vinge forsøker i møte med en papegøye å lære kunsten å fly og sveve i lufta.
Sjelden Fugl tar utgangspunkt i elementet luft, ønsket om forflytning og hvilke følelser som kan oppstå når man møter noen som er forskjellig fra seg selv og ingen snakker samme språk. Dette skaper både spennende og humoristiske scener.

Barna er velkomne til å delta sammen med de voksne etter forestillingen.

Karstein Sollis forestillinger er kjent for å veksle mellom lett gjenkjennelige situasjoner og handlinger, til et mer abstrahert og danserisk uttrykk. Nytt for denne produksjonen er at barna i prøveperioden blir invitert til å utforske og oppleve hvordan lys og videobilder kan skape et eget scenisk univers. Små barn er ikke kjent med teatrets virkemidler på samme måte som voksne , og kan derfor utfordre kommunikasjonen med utøvere, foreldre og andre .
Karstein Solli har lang erfaring i å arbeide med kunst for de aller minste. Han har tidligere gjestet Dansens Hus med forestillingene ”Se min kjole” og ” Readymade baby.”

Sjelden Fugl er en Co-produksjon mellom Akershus Teater og Karstein Solli Produksjoner.

Konsept og Koreografi. Karstein Solli
Dansere/skuespiller : Beata Kretovicova Iden , Marianne Skjeldal ,Olav Waastad
Sanger,musikk,lyd-komposisjon: øystein Elle
Scenografi , lys og videoprojeksjon: Lisa Helstrøm Jørgensen
Kostymer : Kari Wien
Konsultasjon: Maybritt Jensen
Produsent Europa og Sør-Amerika turne : Vitor Truzzi- PAPO

Forestillingen er støttet av : Norsk Kulturråd og Fond for Utøvende Kunstnere

next